pozovite tel 011/ 367-5172   mob 064/ 213-6666

Roletne

Kod nas je u cenu roletni uracnato uzimanje mera i ugradnja roletni.

Roletne su jedan od najstarijih, najpoznatijih i najrasprostranjenijih zasenjivaca prostora. Ugradjuju se na prozore ili vrata, sa spoljasnje strane samog otvora. Roletne mogu biti plasticne ili aluminijumske.

I jedne i druge klize gore – dole po vodjicama koje mogu biti fiksirane ili na izbacivanje. Kod fiksiranih vodjica roletna ima mogucnost klizanja samo gore dole. Za razliku od ovih, vodjice na izbacivanje poseduju tzv. makaze koje omogucavaju izbacivanje donjeg dela roletne ka spolja.

Kod aluminijumskih roletni vodjice takodje mogu biti od aluminijuma i takav tip roletne se zove “total aluminijum”. Ovaj tip roletni ima samo fiksirane vodjice bez mogucnosti izbacivanja ka spolja. Vodjice se obicno plastificiraju u boju same roletne.

Plasticne roletne su jeftinije od aluminijumskih roletni ali se ne preporucuju za velike povrsine otvora koji se nalaze na suncanim stranama objekata u koji se roletne ugradjuju. Za razliku od plasticnih roletni, aluminijumske roletne su duzeg veka trajanja.

Aluminijumske roletne se sastoje od aluminijumskih letvica sirine 3,9 cm. Svaka letvica je ispunjena poliureanom sto predstavlja odlicnu kako zvucnu tako i toplotnu izolaciju. Zastor za aluminijumske roletne postoji u nekoliko boja:

  • bela
  • braon (cokolada)
  • siva
  • mahagoni
  • plava

Roletne sluze i kao zastita same stolarije na koju se ugradjuju, od vremenskih promena i nepogoda (sunce, kisa, grad, sneg…).

Podizanje roletni moze biti pomocu gurtne ili kanapa i automata koji se fikira sa unutrasnje strane stolarije. Pazljivo I pravilno rukovanje cuva samu roletnu od ostecenja.

Materijal Cena /m2
detaljnije cene
  1. Sve cene su date sa montažom
Aluminijum od 45 €
PVC od 30 €